Gastouderopvang

Wat is gastouderopvang?

Bij deze vorm van kinderopvang worden jouw kinderen opgevangen door gastouders bij hen thuis. Daar heerst een vriendelijke, warme en huiselijke sfeer met veel individuele aandacht voor jouw kind; in het huis mogen niet meer dan zes kinderen tot en met 10 jaar oud rondlopen. Dat is een veel lager aantal dan in een kinderdagverblijf aan een verzorger wordt toevertrouwd.

Gastouderopvang onderscheidt zich ook in financiële zin van het traditionele kinderdagverblijf. Gastouderopvang is goedkoper, in een aantal gevallen zelfs goedkoper dan jouw huidige informele opvang. Daarbij behoud je het recht op Kinderopvangtoeslag.

Wellicht heb je zelf al een gastoudergezin voor jouw kind gevonden: een oom en tante, wellicht een ander familielid of goede vrienden. Ook dan is het interessant om de bemiddeling via Gastouderbureau Fien te laten lopen.

Wat doet Gastouderbureau Fien?

Gastouderbureau Fien brengt ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun kind(eren) en gastouders bij elkaar. Dat doe ik al vele jaren en met veel succes. Een van de belangrijkste factoren van mijn succes is de goede match. Ik voer een uitgebreid intakegesprek met elke ouder die een kind voor gastouderopvang aanmeldt. En uiteraard ken ik de gastouders goed. Zo kan ik, in overleg met jou, elk kind op het voor hem meest aantrekkelijke adres plaatsen.

Gastouderbureau Fien bezoekt minimaal twee keer per jaar zijn gastouders. Daarbij evalueer ik met de gastouders de afgelopen maanden, neem ik de tijd om de opvang goed te kunnen observeren en voer ik een risico-inventarisatie op het gebied van hygiëne en veiligheid uit. Zo ben jij als ouder altijd verzekerd van een optimale opvang voor jouw kind!

Alle bij Gastouderbureau Fien aangesloten gastouders zijn opgenomen in de Landelijke Registratie Kinderopvang (LRK). Jaarlijks word ik zelf uitvoerig gescreend voor de GGD op de kwaliteiten die Gastouderbureau Fien biedt.

Lees meer over wat ik doe

Belangrijk!
Bij gastouderbureau Fien betaal je alleen de gereserveerde en afgenomen uren die tussen jou en de gastouder zijn afgestemd. Als er geen opvang plaatsvindt, betaal je niets, ook niet aan Gastouderbureau Fien. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent en er vindt geen opvang plaats, betaal je geen opvang -en bureaukosten. Hierbij geldt uiteraard dat er tijdig wordt afgemeld, zoals contractueel wordt vastgelegd.

© 2020 Gastouderbureau Fien Ontwikkeld door Webcart